Υγιεινή και Ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Εργασίες
1/18/2019

Υγιεινή και Ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Εργασίες

Ακαδημαϊκό Έτος2008-2009
ΣχολήΝαυπηγών Μηχανικών
ΤομέαςΘαλάσσιων Κατασκευών
ΡοήΚατ' επιλογή υποχρεωτικό μάθημα της Θεματικής Ενότητας Β "Μελέτη, Σχεδίαση και Κατασκευή Πλοίων και Πλωτών Μέσων"
Εξάμηνο8ο
ΔιδάσκοντεςΚαθηγητής Β.Ι. Παπάζογλου, Επίκ. Καθηγητής Ι. Χατζηγεωργίου
E-mail επικοινωνίαςpapazog@deslab.ntua.gr
Περιγραφή ΜαθήματοςΕισαγωγή. Νομοθετικό Πλαίσιο. Θεσμικό Πλαίσιο. Εργατικά Ατυχήματα. Ιατρική της Εργασίας και Επαγγελματικές Ασθένειες. Οικολογική Διαχείριση και Ασφάλεια της Εργασίας. Διαχείριση Ασφάλειας. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. Ασφάλεια Μηχανημάτων. Φυσικοί Παράγοντες. Χημικοί Παράγοντες. Πυροπροστασία – Πυρασφάλεια. Εργονομία. Υγιεινή και Ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Εργασίες. Υγιεινή και Ασφάλεια στις Συγκολλήσεις
Λοιπά ΣτοιχείαΤο μάθημα είναι κατ’ εκλογήν υποχρεωτικό μάθημα της Θεματικής Ενότητας Β "Μελέτη, Σχεδίαση και Κατασκευή Πλοίων και Πλωτών Μέσων" του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής μας, με προτεινόμενο εξάμηνο παρακολούθησης το 8ο. Δεν υπάρχει προαπαιτούμενο μάθημα.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Λόγω επείγοντος προβληματος, το μάθημα της Τρίτης 9 Ιουνίου αναβάλλεται. Την Τρίτη 16 Ιουνίου τόσο ο Καθηγητής Β.Ι. Παπάζογλου όσο και ο κ. Τσαρακλής θα βρίσκονται από 3-5 μ.μ. στο γραφείο του κ. Παπάζογλου, προκειμένου να γίνει ο τελικός έλεγχος του Θέματος πριν την παράδοσή του. Ακολούθως, θα γίνει κανονικά το μάθημα 5:15 - 8:00 μ.μ.

Υγιεινή και Ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Εργασίες  (υποσελίδες)