Χημεία Στερεάς Κατάστασης
1/18/2019

Χημεία Στερεάς Κατάστασης

Σύντομος τίτλος5.B.C.6.2.9
Ακαδημαϊκό Έτος2011-2012
ΣχολήΕφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
ΤομέαςΦυσικής
Είδος ΜαθήματοςΚατ’ επιλογήν υποχρεωτικό στην εμβάθυνση της Φυσικής Υλικών
ΡοήΦυσική Υλικών
Εξάμηνο6o
ΔιδάσκοντεςΜ. Μπουρουσιάν, Επίκουρος Καθηγητής
Περιγραφή ΜαθήματοςΟι σελίδες αυτές αποτελούν τον επίσημο δικτυακό τόπο του μαθήματος.
Λοιπά ΣτοιχείαΤο μάθημα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, εργαστηριακή εξάσκηση και επίδειξη

Ανακοινώσεις

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: Thursday, February 26, 2015
2/26/2015 Τελευταία ανακοίνωση μαθήματος

Συγχώνευση μαθημάτων Κατεύθυνσης Φυσικού Εφαρμογών

Από το ακαδ. έτος 2014-15, έχει γίνει συγχώνευση
του μαθήματος “Χημεία Στερεάς Κατάστασης”
(ως Κατ’ Επιλογήν Υποχρεωτικού της Ροής “Προηγμένα Τεχνολογικά Υλικά”),
με το Υποχρεωτικό μάθημα “Επιστήμη Υλικών” (μέσω μείωσης των αλληλεπικαλύψεων).

Το μάθημα“Χημεία Στερεάς Κατάστασης” εξετάστηκε κατά την Κανονική και κατά την Επαναληπτική Εξεταστική του 2013-14. Όσοι σπουδαστές έχουν εξεταστεί επιτυχώς, το κατοχυρώνουν ως μάθημα της αντίστοιχης Ροής.
Όσοι σπουδαστές είχαν επιλέξει το ανωτέρω μάθημα, αλλά δεν εξετάστηκαν επιτυχώς, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν για τελευταία φορά, κατά την Κανονική Εξεταστική του Εαρινού Εξαμήνου του 2014-15.

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: Friday, June 20, 2008
6/20/2008 Ύλη εξετάσεων 2008

Στις κανονικές και επαναληπτικές εξετάσεις Σεπ.-Οκτ. 2008 του μαθήματος της Χημείας Στερεάς Κατάστασης (6ο εξ. ΣΕΜΦΕ) θα εξεταστούν θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στις ακόλουθες σελίδες του βιβλίου του διδάσκοντος:   

1ο Κεφάλαιο: 5-57

2ο Κεφάλαιο: 75-97, κυρίως 108-141 και 151-162

3ο Κεφάλαιο: 187-208, 217-218, 227-232

4ο Κεφάλαιο: 261-299

5ο Κεφάλαιο: 307-343.

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: Friday, June 20, 2008
5/27/2008 Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ειδοποίηση ή ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα Χ.Σ.Κ, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον διδάσκοντα στο e-mail: mirtatb@central.ntua.gr

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: Friday, June 20, 2008
4/16/2005 Προσβασιμότητα

Η ανάγνωση συγκεκριμένων αρχείων του εκπαιδευτικού ή άλλου υλικού απαιτεί την εξουσιοδότηση του χρήστη. Τα απαραίτητα log-in και password για ελεύθερη πρόσβαση παρέχονται από τον διδάσκοντα.

Χημεία Στερεάς Κατάστασης  (υποσελίδες)

Γενικά Στοιχεία Η Χημεία Στερεάς Κατάστασης είναι κλάδος της γενικής χημείας των συμπυκνωμένων φάσεων. Η εξοικείωση με το γνωστικό πεδίο της είναι απαραίτητη, καταρχήν για την εκμάθηση βασικών αρχών της επιστήμης των στερεών υλικών, καθώς και για τη μελέτη των ιδιοτήτων των τεχνολογικών υλικών.
Ανακοινώσεις  
Εκπαιδευτικό Υλικό Στις σελίδες αυτές θα βρείτε περιλήψεις, παρουσιάσεις και κείμενα του διδάσκοντος σχετικά με τη διδασκόμενη ύλη.
Ερωτήσεις - Ασκήσεις - Προβλήματα Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται επαναληπτικές ερωτήσεις και ασκήσεις χωρισμένες σε θεματικά πεδία με βάση τη διάρθρωση των κεφαλαίων του βιβλίου του διδάσκοντος.
Εργαστηριακές ασκήσεις - Εργασίες Περιγραφή και βοηθητικά κείμενα σχετικά με τις προτεινόμενες εργαστηριακές ασκήσεις και τις εργασίες προς παράδοση.
Βιβλιογραφία Δίνονται επιλεγμένοι τίτλοι προσιτών εκπαιδευτικών βιβλίων και μονογραφιών που αφορούν, κυρίως, τη Χημεία Στερεάς Κατάστασης και την Επιστήμη των Υλικών. Η κατανόηση της χημείας των στερεών υλικών απαιτεί, όμως, τη μελέτη και εκμάθηση αρχών και εφαρμογών σε μια ευρύτερη επιστημονική βάση. Μια περισσότερο εκτεταμένη, σε πλάτος και βάθος γνωστικού πεδίου, βιβλιογραφία περιλαμβάνεται στις σημειώσεις του διδάσκοντος.
Ειδικά Θέματα Περιλαμβάνονται κείμενα και άρθρα σχετικά με επιστημονικά θέματα που ενδέχεται να αποτελέσουν το υλικό επιπρόσθετων, εκτός προγράμματος, ειδικών διαλέξεων στα πλαίσια του μαθήματος.
Σύνδεσμοι Το πλήθος των διαδικτυακών τόπων που περιλαμβάνουν υλικό που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη Χημεία και τη Φυσική των στερεών είναι πολύ μεγάλο. Εδώ, δίνονται ενδεικτικά μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι για τη χημεία και τη χημεία στερεάς κατάστασης.
Ενδιαφέροντα άρθρα Στις σελίδες αυτές θα βρίσκετε πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις από τους πρωτοπόρους θεμελιωτές της σύγχρονης φυσικής επιστήμης, καθώς και ενδιαφέροντα άρθρα από σημαντικούς ερευνητές πάνω σε ποικίλα θέματα.